Tyskland

Igår kom vi hem från Tyskland efter en vecka. Skulle egentligen kommit hem i Lördags natt men det var krångel med tåg och allt så vi fick övernatta på ett varndrarhem i Trelleborg. Resan har varit hel lyckad! Underbart väder, underbara människor.

Måndag: Vi lämnade Skövde vid 7 och kom fram till Neubrandenburg halv 9 på kvällen. Resan var faktiskt inte så jobbig som jag hade trott. Utbyteseleverna från Tyskland mötte oss på stationen och alla var jätte nervösa! När vi kom hem till Lisa så satt hela familjen vid köksbordet och vi pratade och så, dom var jätte gulliga! Sen dusch och vidare till en Irländsk pub och träffade lite folk :)

Tisdag: Idag skulle tyskarna gå i skolan. Först gick vi en  rundvandring i parken intill skolan och sen åkte vi buss till Penzilin och gick på ett museum om häxor. Sen tillbaka till Neubrandenburg och blev guidade genom stan, otroligt vacker stad! Dessutom har våren kommit mycket längre där än i Sverige och allting var jätte grönt! På kvällen var det förfest hos Lisa och sen drog vi vidare till Colosseum (disco/krog). Inte så jätte mycket drag en tisdag kväll, men ändå helt okej kul!

Onsdag: Vandring till Burgstargard. Jätte härligt p.g.a. det fina vädret och den fina naturen! I Burgstargard fanns det ett högt torn man fick gå upp i och kolla på landskapet. Sen åkte vi tåg tillbaka till Neubrandenburg och så igick hela gänget och bowlade. Gissa vem som vann? JAG! 140p på en serie. På kvällen skulle vi till Lisas kompis och göra mat och så. Såg fram emot det, var jätte hungrig! När vi kom dit visade det sig att vi skulle göra soppa med morötter, potatis och bös i. Sköj! Kunde vi inte gjort taccos elr ngt istället? Men vi var ute ocg gjorde soppan, så det var ganska mysigt ändå :)

Torsdag: På förmiddagen spelade vi minigolf med alla svenskar. Jag, Josefin och Anna spelade, gick ju inte överdrivet bra. Sen gick vi ända till stan och köpte jordgubbar, Anna var ganska grinig :) Sen träffade vi tyskarna och åkte båt. Vi tävlade, och vi vann! "Älgarna demonstrerar, älgarna har fått nog, älgarna vill ha frihet, här i sin egen skog! aooohma aooohma!" Hahahah! Sen åkte jag, Lisa och hennes mamma till deras häst Myren och jag fick rida. Gick ju ganska bra, förutom att jag hade träningsvärk dagen efter (a). På kvällen gick vi ner till stranden och träffade massa folk. Vi gjorde upp en eld och spelade volleyboll och fotboll, mycket roligt!

Fredag: Berlin! Tåget dit tog nästan 2 timmar och vi var både tyskar och svenskar. Först gick vi tillsammans med alla och kollade på Riksdagshuset, Brandenburger Tor, där berlin muren har stått och massa andra sevärdigheter. Sen delade vi på oss och då gick jag med Lisa, Sofie, Sanna och Linnéa. Jag och Lisa åkte upp i TV-tornet, skit häftigt! Sen shoppade vi lite och åt mat. På kvällen gick vi på restaurang med Lisas familj. Jag blev både bjuden på mat, champagne och efterätt! Sen snabbt hem till Lisa och vidare till Colosseum. Då var nästan alla tyskar ocg svenskar där. Det var mycket folk och vi hade det hur roligt dom helst! Det fanns flera dansgolv, t.ex. ett mainloor, hiphop och schlager. Skit grymt! Vi var hemma vid halv 3 och somnade direkt.

Lördagen: Hemresa. Det började med att vårat första tåg var 30 min försent och det gjorde att vi missade alla andra tåg vi skulle med också. Det var sorgligt att säga hejdå till alla, speciellt Lisa och Sofie som jag hade varit mest med. Vi bestämde oss i alla fall att ta en senare färja och övernatta i Trelleborg. Vi var i Sassnitz i 4 timmar (en jätte liten hamnstad), jag, Anna och Josefine spårade ganska mycket kan jag säga :')

Söndag: Åkte 05.15 från Trelleborg och kom till Skövde vid 11. Då kunde jag inte åka hem eftersom jag skulle vara barnvakt i Skövde så var inte hemma förrän halv 8 kanske. Ett stort grattis till Anna som fyller år idag också!

Vi har haft det så himla bra verkligen, tror inte det va någon av oss som ville åka hem egentligen. Att jag har minst 2 prov i veckan nu framöver lockade ju inte speciellt mycket heller. Skulle kunna tänka mig att bo i Tyskland faktiskt, i Neubrandenburg. Har lärt mig massor utav tyska nu också, skit häftigt språk ju. Saknar alla vänner och Johan! Puss

                    
         

Wiii

Nu är det så här, att jag har väldigt svårt för att hitta jackor som jag verkligen tycker om! Jag kan gå in i massor utav affärer utan att hitta en enda jacka som duger . Så därför undrar jag vad det är som har hänt med mig? Den här veckan har jag lyckats köpa på mig TRE jackor, bara så där liksom! Det är ett under för att vara jag! Och jag är dessutom väldigt nöjd med köpen, känns skönt! :)

Igår firade jag och Johan ett halvår. Tiden går fort. Vi åt på Mangos (jag åt en "black and wite", mkt gott!) och sen gick vi på bio, i skuggan av värmen. En svensk film och jag tyckte att den var jätte bra! Väldigt hemsk, men absolut värd att se. Imorse åkte Johan hem tidigt för jag skulle på möte på Balthazar. Ser ut som att jag kommer få jobba 5 veckor där i sommar! Känns jätte bra.

        
  Wiiiiii, livet leker

En tanke...

... Eller kanske två.

I söndags när jag åkte moppe till Sandra satt jag och funderade lite över livet och dess mening. Nåja, jag kanske inte gick så djupt in på saken men lite sådär. Tänk att nästan alla människor är gjorda av kärlek. Är inte det helt fantastiskt?!Två människor älskar varandra, vill leva resten av livet tillsammans och skaffa ett barn. Någonting som de har skapat tillsammans. Genom kärlek! Ja, nu är det kanske inte alltid så, det finns garanterat untantag. Men hur det än har gått till, så kommer föräldrarna/ föräldern älska barnet något enormt mycket. Det är människans natur. Och just det här med kärlek, det är ju så himla underbart! Jag vet, nu kanske jag låter lite som Thomas Di Leva, men jag tycker att det är så! Det finns olycklig kärlek, men äkta kärlek övervinner allt annat.

Förövrigt så kom jag att tänka på en annan sak sittande på min moppe, svishande fram på grusvägar i 50km/h på väg till Götene, tänk att ha Thomas Di Leva som pappa! Inte för att jag skulle vilja byta ut min pappa på något sätt men bara tanken är ju helt underbar! Jag kan inte sluta le, ärligt talat.

"Det handlar bara om andningen, förklarar han. Att inte glömma att andas. In - ut. In - ut. Då kan vi komma i takt med universums rytm - vilket han menar är ­nödvändigt för mänskligheten, "för vi behöver komma tillbaka till frid och lycka, ljus och kärlek, genom varje andetag"."


Påskhelgen

Jag har aldrig känt den här känslan förut.. Jag vet inte riktigt vad det är, men det känns. Jag tycker om dig så mycket . Men det känns som att jag håller på att kväva dig? Jag är så egocentrisk. Jag måste skärpa mig. Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

Helgen har varit wuuuuuuuunderbar! I Fredags när jag vaknade kändes det som att jag skulle kunna springa en mil utan att bli trött! Jag slappade på dagen, övningskörde faktiskt ända från Flämslätt till Timmersdala! Första gången jag körde på väg, mycket nöjd. I Timmersdala hämtade vi Johan och åkte hem. Väl hemma somnade vi i solen på altanen, sen åkte vi moppe upp till flämslätt och hade det mysigt. När vi kom hem grillade vi och tittade på Så ska det låta. Mums på dagen! Lördag morgon började med frukost och sen leta påskägg. Sen åkte jag och Johan upp till silverfallen. Vi tänkte gå en av lederna, 1,5 km men det visade sig att leden vi gick var LITE längre. Efter 2h promenerande kom vi ut på en väg och mamma kom och hämtade oss med bilen :) Sen hem till mormor och morfar och åt påsklunch. Jag och Johan spelade lite golf. Vi tog några filtar och la på gräsmattan och sov i någon timme! Vältränade som vi är (speciellt Johan)så var vi helt slut efter 2 timmars promenad. På kvällen promenerade vi hem och kollade på Ronbinsson. Idag åkte Johan hem vid halv 1 och lite senare idag ska jag ta moppen till Sandra I think. Helt fantastiskt med detta vårvädret!

 

Pure happiness

Klockan börjar närma sig åtta, ute håller solen på att gå ner, det är fortfarande ljust ute, ur högtalarna dunkar Save Tonight med Eagle Eye Cherry. Jag är lycklig.  

Helgen har varit helt perfekt! I Fredags åkte jag till Johan efter skolan. På kvällen åkte jag, Johan och hans föräldrar till Kristinehamn för att fira Johans födelsedag. Först bowlade vi och sen åt vi på en Thailändsk restaurang. Jag beställde biff med bambuskott, Johan också. När vi kom hem kollade vi lite på tv och sen gick vi och la oss. Vi vaknade tidigt på Lördagen, 8 tror jag hon var. Till frukost åt vi Klings glasstårta, mumma! Klockan 2 spelade Johan hemma match så då åkte jag och hans syster Sara moppe dit och kollade. Underbart väder! Sen gick vi ner och kollade på när några av hans kompisar spelade innebandy, trodde jag skulle dö av skratt ett tag! Didrik säger jag bara, haha :] På kvällen var vi några stycken hemma hos Johan och grillade och kollade på Robinsson. Det är skrämmande hur inne man blir i sånna program! Jag förstår inte varför man bryr sig egentligen? Idag har jag varit vid Hornborgarsjön med Paula, Anton och John Downey. Inte lika fint väder idag, men roligt sällskap! Imorgon är det första dagen på påsklovet, ska bli så skönt att få vara ledig lite! 

Vecka 17 bär det som sagt av mot Tyskland! Imorse när jag kollade min mail hade hon jag ska bo hos mailat mig, Lisa heter hon. Hon skrev att hon var dålig på engelska, och att hennes pappa inte kunde engelska överhuvudtaget, hur fan ska jag klara mig? Haha. Nä, men det ska bli jätte kul! Längtar verkligen.

Jag älskar min Johan
 

Skoldag

Idag har jag haft två lektioner. Den första klockan 8, den andra vid 3. Så ganska ovärd dag, men ändå ganska rolig! Har varit nere på stan och fixat lite saker, käkat på donken och gjort alla läxor! Vad kan jag säga mer än att jag och Becca är grymmast på företagsekonomi? Det tog oss nästan 2 timmar att komma fram till rätt svar, men fan va glad jag blev när vi väl klarade av det! Good luck till et som har det framför er! Då vi skulle haft Svenska lektion förut var vi och lyssnade på en föreläsning. Johanna Nilsson, författare. Jag tror aldrig att jag har varit på en så bra föreläsning! Jag vet inte vad det var som var så himla bra, men jag ryste i hela kroppen. Seriöst, en författare står och berättar om sina böcker och lite om hennes liv, och jag ryser! Det måste vara något fel på mig? Men det kändes som att huvudpersonerna i böckerna var levande människor! Skit coolt. En riktigt bra föreläsning i alla fall, och man fick sig allt en liten tankeställare.

Imorgon fyller Johan år och då ska jag åka till honom och fira lite. EN lektion imorgon, skit gött! 

RSS 2.0