Sportlov

För exakt en vecka sen va det alla hjärtans dag. Jag, Julia och Anton lagade 3-rätters middag och hade det mysigt. Senare drog vi ner till Vatra (16+), hade verkligen inga förväntingar men det var riktigt roligt faktiskt! Träffade Pontus och Jonathan där inne och mesta tiden spenderades med dessa godingar. Sportlovet har varit mycket bra. Jobbat endel och varit i Stockholm med Lollo där det blev mycket shoppande och Grease (riktigt riktigt bra va den!!). Imorgon börjar skolan, 2 prov och 1 inlämning denna vecka men det löser sig :)
 
GRYM LÅT! :)))

Kär i livet

JAG ÄR KÄR I LIVET! Jag vet inte vad som har hänt med mig riktigt men jag är så himla nöjd med allt! Helgen har verkligen varit hur rolig som helst med massa underbara människor och nu är det lov! Jobb på Balthazar Tisdag och Onsdag sen åker jag och Lollo till Stockholm på Torsdag! Ska shoppa och gå på musikal (GREASE!!!), kommer bli grymt. Veckorna efter lovet i skolan är hemska med hur mycket prov som helst. Men vet ni vad? JAG ORKAR INTE BRY MIG JUST NU! Just nu är jag bara så himla nöjd med att bara finnas till :) hihihihihihihihih


Frusen och trött

Sitter här i min morgonrock framför datorn och känner mig lite sorgsen och frusen. Jag tror att det här är rätt men samtidigt är det så svårt. Svårt att sätta ord på känslorna och veta vad man egentligen vill. Du är en jätte härlig kille, en sak som är säker i alla falll. Varför kan det inte bara finnas rätt och fel här i världen? Att någonting är RÄTT eller FEL och inte både och. Vore så skönt om man slapp ta ställning till allt och bara kunna glida med. Är fan omöjligt i dagens samhälle! Visst, man borde ju kunna ha koll på sina känslor och åsikter men ibland är det inte så lätt som det låter. Det känns rätt och fel. Både bra och dåligt.

tackar gudarna att jag är uppvuxen i Sverige!

När talibanerna tog över i Afghanistan införde de massa nya lagar. Boken "tusen strålande solar" handlar om just detta och alla borde verkligen läsa den! (Uppföljare till Flyga Drake av Khaled Hossein). Här är ett utdrag ur boken:

Här följer de lagar som vi ämnar tillämpa och som du ska lyda:
Alla medborgare måste be fem gånger om dagen. Det som under bönetid blir ertappad med att göra något annat kommer att pryglas.
Alla män måste låta skägget växa. Korrekt längd är minst en knytnäve nedanför hakan. Den som inte gogar sig i detta kommer att pryglas.
Alla pojkar måste bära turban. [...]
Det är förbjudet att sjunga.
Det är förbjudet att dansa.
Det är förbjudet att spela kort och schack. Det är förbjudet att ägna sig åt hasardspel och att flyga drake.
Det är förbjudet att skriva böcker, titta på film och måla bilder.
Innehav av undulat bestraffas med prygel. Fåglarna kommer att dödas. [...]

Lystring alla kvinnor:
kvinnor bör hålla sig hemma dygnet runt. det passar sig inte för kvinnor att ströva runt på gatorna utan mål.
Om en kvinna trots allt går ut måste hon åtföljas av en mahram, en manlig släkting. Den kvinna som ertappas ensam utanför hemmet kommer att pryglas och skickas hem.
Kvinnor får under inga omständigheter visa sina ansikten. Utomhus måste alla kvinnor bära burqa. Straffet för att inte göra det är är kraftig prygel.
Det är förbjudet att använda smink.
det är förbjudet att bära smycken.
Det är förbjudet att bära utmanande kläder.
Kvinnor får bara yttra sig om de blir tilltalade.
Kvinnor får inte ta ögonkontakt med män.
Kvinnor får inte skratta så att andra hör det
. [...]
Flickor får inte gå i skolan.
Det är förbjudet för kvinnor att arbeta.
Kvinnor som befinns skyldiga till otrohet kommer att stenas.
Lyssna. Lyssna noga. Lyd. Allah-u-akbar

Jag blir så himla upprörd när jag läser det här... Att det finns människor som är så dumma i huvudet att de vill ta människors frihet och glädje ifrån dem! Jag känner mig lyckligt lottad att jag inte är uppvuxen under talibanernas styre. Dom är ju helt störda i huvudet. Hur fan kan människor tro att världen skulle bli bättre med sånna här regler?! Shit, det är hemskt.  

Sandra Karlsson

Jag har världens finaste, underbaraste, härligaste vän.
Hon får mig att bli så himla glad och jag skrattar mig lycklig åt att jag har henne.
Änglasystrar brukade vi kalla oss.
Så fin. Så äkta.

Fredagskvällen var grym! Vid halv 6 tog jag, Anton och Sandra tåget till Göteborg. Efter att först ha gått på fel spårvagn kom vi tillslut fram till biografen. Vi såg AVATAR 3D. Helt seriöst, det måste vara den bästa film som någonsin gjorts! Jag satt och hade gåshud under större delen av filmen och bara skuttade ut från biosalongen efteråt! Om det är någon som inte har sett den- SE DEN! Tog tåget hem halv 1 och så nannade vi hos Anton. Somnade strax efter 4 och Anton och Sandra klaga på att jag snarka :( Underbar kväll med underbara människor.

Puss!


RSS 2.0